събота, 3 декември 2016 г.

След  Девети септември Партията осъзнава, че ще управлява страна затворена зад Желязна завеса. Няма нито достъп, нито пари за модерна техника и оригинални лекарства.
Да, агенти на тайните служби крадат планове за медицинска техника и български предприятия ги преработват като измислени в България. Някои, като „български” кувьоз заработват, други, като „български” рентгенов апарат не стават.  Някои от откраднати от капиталистически страни  лекарства са сполучливо изработени и се произвеждат като „български”лекарства. Стават по-груби, но вършат работа.
Партията управлява с ясното съзнание, че добри лекари и мед. сестри ще намалят негативите от липсваща връзка със Световните достижения на медицинската индустрия. Затова българските лекари са с много добра, дори отлична подготовка. Това е така защото те нямат техника на която да се доверят и трябва да познават симптомите за да се грижат за нацията.
Българските лекари и мед. сестри са герои !Тежките условия в България налагат лекарите да се подкрепят и Държавата да не търси отговорност при грешки защото вината е солидарна. Колкото е виновен лекарят, който е убил пациент, толкова е виновна и Държавата, която не е осигурила нормални условия за лечение на населението.
Днес е трудно да си спомним тоталната липса на модерна техника във всички български болници.
Да, в Правителствена, в ИСУЛ, ВМИ, в Клиниката на Четвърти километър имаше и техника, и специалисти. Някои имаха достъп до болници на СССР, а други отиваха тайно в Европа или Израел.
Българите ползваха магьосници и врачки за да им „гледат” кой лекар може да спаси детето им.
Нуждата от добри лекари е от десетилетия защото хиляди български лекари и сестри работеха в чужбина. Партията изпращаше медици за да подпомагат братски народи. Печалбата, ОТКРАДНАТОТО от заплатите им осигурява лечението на партийният елит. Всеки български медик, работещ в чужбина, получаваше част от заплатата си в български лева, с ОГРОМНИ удръжки за Държавната фирма която ги е изпратила на работа.
Не, не както е сега ! Не става въпрос за еднократна такса, а за месечни удръжки на голяма част от заплатата ! Всеки български лекар или мед. сестра, който се е уредил да работи в чужбина разделяше заплатата си с Партията – Държава.Днес купуваме медицинска техника с подарени от европейските данъкоплатци пари.
Хората в Европа плащат данъци и ЕК изпраща част от парите им за да подобри медицината в България и никой не знае колко и къде са доларите, които НРБ крадеше от лекари и сестри. Крадеше е коректен израз.
Днес Законът забранява на фирмата, която е осигурила работа на българи да получава част от заплатата им. Днес Законът приема, че това е престъпление.
По време на социализма на лекари в смесените райони се плаща със злато. При сюнет, раждане или спасен човешки живот се дарява лекарят. Хората са благодарни защото знаят, че само знанията и опита на лекарят е спасил близките им хора. Не, НЕ Държавата или Партията, а Докторът е спасител в провинцията на България.  Пациентите при социализма даряваха лекарите с радост защото знаеха, че е необходима мотивация за да учат цял живот.
Лекарите при Социализма спасяваха хора въпреки лошите условия, въпреки мръсотията, въпреки липсата на техника и лекарства.При социализма проблемът не беше в лекарите и сестрите, а в липсата на хигиена. Българските пациенти измираха заради инфекции, а не заради болестта, с която се борят.
НРБ не произвеждаше химикали за почистване на болници и поликлиники. Липсата на химикали за дезинфекция и почистване уби хиляди и хиляди българи. Да, „барабаните ” стерилизираха инструменти и съдове, но пода, стени, тавани, легла, тоалетни, коридори, кухни, складове и … оставаха без дезинфекция.
Проблемите на Бърза помощ съживиха спомени.Спомних си, че лекари от Първа градска болница спасяваха живота ни като деца. После нещата се променяха и когато през 1985-1986-та година махнах третата си сливица участвах в „операцията”. Да, да, платих на уважаван лекар и ми изряза третата сливица. Проблемът беше, че не можех да отсъствам от работа и той прие да ме оперира сутринта, да се прибера за няколко часа и да отида на работа още същия ден. Сестрата отказа да участва и аз бях асистент на доктора.
– Хвани конеца, дръж здраво, опъвай, аз ще ги срежа. Смело ! Нали няма проблем ?
– Не, докторе, няма проблем…
Всичко мина добре. Благодарих му и се обадих на следващия ден, че съм добре. Това не може да се случи в мирно време никъде из Европа. Искам да кажа, че корупцията не е от вчера по тези земи.
През 1983-та година лекар от ХІХ поликлиника сгреши и уби майка ми. Въпросът не се раздуха защото ние с брат ми преценихме, че докторката не е виновна. Тя не познаваше майка ни и й направи голяма услуга. Рак щеше да я убие след няколко месеца. За да покрият колежката си лекари намериха екип на Бърза помощ, който изпълни желанието на майка ми да не умира пред очите ни. Няколко дни разговаряхме и разбрахме, че е непоколебима.Тогава лекар от ХІХ поликлиника извика Екип на Бърза помощ, който беше предупреден какво иска майка ни. Обясниха ни, че в Пирогов няма да приемат българка, която няма шанс за оздравяване и да облекчат с опиати болката в последните часове от живота й. Посъветваха ни да направим като циганите и след съгласие на майка ми станахме престъпници.
Линейката спря пред входа на Пирогов, свалихме носилката и преместихме майка ми на носилка от Пирогов. Тръгнахме си с линейката, а майка ни остана пред главния вход на Пирогов, пред смаяните погледи на следовател и санитари. Приеха я с процедурата за приемане на цигани. Майка ми беше приета в Пирогов с номер, без паспорт, без документи, без епикриза. Така приемат и днес циганите във всяка българска болница. На следващият ден с брат ми отидохме при майка ни и дойде следовател, който заплашва, заплашва, но всички знаехме, че няма да има никакви последствия защото ние направихме това, което правят български цигани, а на тях не им правят нищо.
Майка ни почина след няколко дни. Отидох за кафе и когато се върнах вече я нямаше. Благодаря на всички, които облекчиха болките й !
Разказвам случай от 1983-та година !!!Българското здравеопазване не може да се промени ако не се покаже на данъкоплатците – избиратели Двойното дъно и не се включи Цялата мощ на Държавата в избиване на прозорци и пускане на слънчева светлина в катакомбите на гетата .
Всеки, който говори за здравеопазване, но не свързва здравеопазването с принуждаване цигани да стават Първо поколение данъкоплатци лъже ! Когато Държавата стартира План „Първо плащане на данък и осигуровки” ще може да се говори за болници и здравеопазване. Дълговете на болниците не са откраднати пари !
Е малка част може да е отклонена като „възнаграждение за страха”, но основната част от дълговете на болниците е похарчена за здравеопазването на хората от Двойното дъно. Невидимите хора получават безплатни грижи и това убива плащащите данъци и осигуровки. Ясно е, че проблем, който е измислен и създаден преди 50-60 години не може да бъде решен бързо. Когато започне изчистването ще са необходими няколко поколения.

Статията ни бе любезно предоставена от нейния автор Владимир Йосифов и BriagNews.
Със съкращения.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
loading...

1 коментар:

  1. Боже, колко лъжи и манипулации, събрани на едно място... авторът заслужава Пулицър!

    ОтговорИзтриване

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930