сряда, 1 март 2017 г.

В село Крушовица, Врачанско, още помнят сватбата на най-отраканата мома там – Корнелия Нинова. Нейният съпруг Митко е първата и единствена любов в живота й и продължава да я подкрепя и до днес.

Двамата се влюбват почти от пръв поглед, а предложението за брак не закъснява. Митко иска ръката на Корнелия изцяло според българските обичаи от нейните родители, а те я дават, без да се дърпат. Сватбата им не е голяма, но пък е много весела. Младата Нинова сама подготвя прическата и грима си за щастливия ден, а булчинската рокля избира със своята майка. Бабите от Крушовица и досега се хвалят, че са танцували хоро с шефката на БСП. „Беше скромно, но много люто момиче. На никого не мълчеше. И от малка й личеше, че ще стане голяма работа“, коментират комшийките на червената лидерка във врачанското селце.
Те разкриват още, че като ученичка Корнелия била по-смела от връстничките си. Излизала предимно с момчешки компании и още тогава проявявала лидерски качества. Въртяла цялата тайфа на малкия си пръст и винаги ги карала да става на нейното. Така се качила и на див кон въпреки десетките молби на приятелите си да не рискува, защото е опасно. Корнелия смело яхнала коня и галопирала по калните улици на цялото село. Родителите й не й се скарали, а даже грабнали апарата и я снимали за спомен, а днес фотосът бил един от най-любимите й.

„Ретро“ се сдоби и с мила снимка на младата майка, която позира пред пролетна градинка със своя син Рафаел, закичен с папийонка като истински джентълмен. Още от тогава Корнелия имала смели мечти за неговото бъдеще и настоявала винаги да е добре облечен и да се държи възпитано. Рафаел напълно оправдал очакванията на амбициозната си майка. През май миналата година той се дипломира като бакалавър по финансово инженерство в престижния университет „Бъркли“ в САЩ. Преди да замине за Америка, Рафаел завърши Софийската математическа гимназия и бе капитан на националния отбор по математика. Той има 17 медала от балкански, европейски и световни олимпиади.

Въпреки че е избрал да се занимава с формули и числа, Нинова все пак го съветвала да не остава само с едно висше и настоявала да следва право също като нея.
Източник: ПИК
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930