събота, 20 април 2019 г.

Безпрецедентната случка се разигра преди ден в руския квартал в Поморие, известен като "Малката Москва", пише "Монитор".

Стефка Тодорова, която работи като чистачка метяла както обикновено улиците. В един момент забелязала до контейнера за смет изхвърлени отпадъци, сред които и картонен кашон. Приближила с намерение да почисти и да ги постави в контейнера, където им е мястото. Още щом се навела обаче видяла, че кашона е пълен с пачки пари. Без да ги докосне, тя грабнала телефона и набрала шефа си Трухчо Трухчев. Казала му "Шефе, намерих много пари, изхвърлени на боклука. Идвай веднага". После двамата взели кашона с пачките и го отнесли в полицията. На кого са парите до момента не е станало ясно. Разследващите подозират, че някой от живеещите в района руснаци ги е изхвърлил по невнимание. Случката предизвика истински фурор в градчето и в социалните мрежи.

"Направо се шашнах като видях парите. Спрях да дишам, но нито за миг не ми мина мисълта, че може да ги взема за себе си", разказа Стефка. Ромката е кореняк поморийка и живее заедно със семейството си в курортния град. Повече от 20 години тя е служител по чистотата и всеки ден мете улиците. Признава, че заплатата й е малка, но към чуждо не посяга. В поморие всички познават Стефка и казват, че винаги е била много честен човек. Преди петнайсетина години Стефка пак намерила пари на улицата. Тогава сумата била 16 000 лева и пак я предала в полицията.

От полицията обявиха, че тя ще бъде наградена с почетна грамота в ОД на МВР в Бургас.

Стефка е майка на две пораснали дъщери, които вече са семейни. "Възпитавала съм ги да са честни, да не се блазнят от чуждото и да работят, сами да изкарват прехраната си", казва чистачката.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930