понеделник, 3 октомври 2016 г.

На 30 юли 1999 година в тежка автомобилна катастрофа загина фолк певицата Румяна. Изпълнителката имала уговорка с бащата на децата си, Руси Андролов, да ги остави да му погостуват в Казанлък, където той работел. Колата била шофирана от приятелят на певицата - Любо – също актуална фолк звезда за онова време. При зловещия инцидент на пътя Бургас-София, на около километър източно от сливенското село Блатец, "Фолксваген Голф“ -ът на Румяна се блъснал челно в микробус "Фиат Ивеко“.
Изпълнителката на "Две очи разплакани" издъхнала на място. 12-годишният й син Илиян бил настанен с опасност за живота. в болницата Дъщеря й Марияна също пострадала тежко.
По късно било установено, че катастрофата е била изключително и само по вина на Любо. Катастрофиралият автомобил бил превърнат в купчина старо желязо. Кормилото на водача било превито на две, двигателят влязъл
в купето, задните седалки били откъснати….
Сливенските невро-хирурзи спасяват децата на Румяна, а Любо се разминава с най-леки наранявания.
Певицата остави своята следа в историята на най-популярният музикален жанр у нас. Остави и своите песни, с които ще живее вечно в сърцата на хората.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
loading...

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930