сряда, 22 март 2017 г.

Преди 80 години Бургас, е в разгара на местни избори и очаквано това е водещата тема. Но в колонка от първа страница на вестник  „Бургазки Фаръ“ има ужасяваща вест.

29-годишна бургазлийка е убила любовника си по изключително мъчителен начин, заляла го е със сярна киселина, а той е издъхнал в мъките си. Убийцата Грета Димова е осъдена на 6 години затвор. Мотивите й не стават известни. Дали умъртвеният Михран не е искал да напусне жена си и да се ожени за нея, или е имало нещо друго - историята ще запази в тайна.

„29-годишната Грета Крумова Димова от Бургас издебва любовника й Михран Саркис Асланян да заспи и го залива със сярна киселина в лицето, вследствие на което той е починал. Вчера сутринта в едно от отделенията на Областния съд е разгледано делото срещу убийцата и тя е осъдена на 6 години строг тъмничен затвор. Адвокатът на Димова – Т.Конушлиев заяви, че ще обжалва присъдата“, пише „Бургазки Фаръ“.

Най-интересният материал от 2 март 1967 година в официоза "Черноморски фронт" е отчетът на зам.-окръжния прокурор Стойко Белчев.

Той дава пълни данни за инцидентите по пътищата, отчитайки сериозен ръст на катастрофите. Това се дължи на 25 % увеличение на броя на автомобилите и мотопедите, уточнява Стойко Белчев. През предходната година – 1966 година в региона са станали 754 катастрофи, 43 % от тях са в населени места.

„Нанесени са щети на народното стопанство в размер на 50 296 лева, без да се смятат повредите на автомобилите и средствата за лечение на пострадалите. Най-голямото увеличение на транспортните инциденти е станало на  главните магистрали – Бургас-София, Бургас-Варна, Бургас-Приморско“, пише зам.-окръжният прокурор в народният трибюн.

Автор: Иван КОЛЕВ Източник:flagman.bg
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930