четвъртък, 16 март 2017 г.

През 1989 г. певицата получава за втори път специалната награда "Златен лъв", която я отличава, като най-хитов и популярен изпълнител за изминалата 1988 година. Подобна награда имат и Модърн Токинг, когато са на върха на славата си през 1985 и 1986.

Въпреки развалените си отношения с Дитер Болен, Си Си Кеч работи с него до средата на 1989 г., напуска Германия и се премества да живее в Лондон. В същото време в Германия се появява албумът "Super 20". Това обърква феновете. В албума има само стари песни, като водеща песен пусната като сингъл е "Summer Kisses". Песента съвсем не е лоша, но не постига успеха, който са имали предишните и сингли.

На гостуването си в Испания певицата се среща с екс-мениджъра на Джордж Майкъл Саймън Бел. Той е заинтересуван от нейния глас. Поканва я в Лондон и я запознава с Енди Тейлър – продуцент и екс-участник на групата Дюран Дюран, с когото подготвя няколко песни за новия си албум. Запознава се с JO DWORNIAK и Дейв Клейтън, които също правят няколко песни за Каролина. В края на краищата е пуснат албума "Hear What I say" (Чуй какво казвам), издаден от нова звукозаписна компания – "Polygram Metronome". Във връзка с работата по албума Си Си Кеч споделя: „Чувствам се много щастлива. Това е първият път, когато съм била в производството на албум от началото до края. Никой не е взел никакво решение, без да иска становище от мен и съм в съавторство в 7 от песните“. Песните в албума звучат много по-различно от предишните.

В края на 1989 г. е пусната първата не Боленова песен от албума, озаглавена "Big time", чието звучене е съвсем различно от познатия ? дотогава стил Hi-NRG! Когато обаче това става, в Германия Дитер пуска контра-сингъла "Baby I need your love". Това е една от причините за неуспеха на "Big time". В същото време Болен предявява съдебен иск, тъй като той е регистрирал псевдонима "C.C.CATCH". Започват съдебни спорове между него и Каролина Мюлер и в крайна сметка съдът отсъжда псевдонима в полза на певицата, като нейно сценично право, а Каролина Мюлер е длъжна да заплати за него милион и половина долара на Дитер Болен. В клипа на сингъла "Big time" Си Си Кеч е представена с нова визия – тъмна къдрава дълга коса, а дрехите ? са изцяло черни. Песента обаче няма успеха на старите Боленови песни.

След пускането на втория сингъл от албума "Midnight hour" Дитер Болен пуска втори контра-сингъл – "Good guys only win in movies". "BMG" прави бойкот на "Polygram Metronome" и проваля успеха на албума. Си Си Кеч разбира, че Дитер Болен ще води тази война и занапред, за да провали всичките ? бъдещи проекти, доколкото може. В публичното пространство отекват думите му отправени към Каролина: "Аз те създадох и аз ще те унищожа!" По повод на това тя решава да прекрати за известно време музикалната си кариера. Въпреки това в годините от 1990 до 1998 откликва на всяка покана за концертни гостувания, като твърде често посещава бившия СССР, където се ползва със забележителен успех.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
loading...

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930