понеделник, 17 април 2017 г.

Продукти на ДСО „МЛЕЧНА ПРОМИШЛЕНОСТ“ — СОФИЯ
Състав и трайност на продуктите:

МЛЕЧНО-МАСЛЕН ПАСТЕТ

Произвежда се от сметана, сухо мляко и нишесте, при специална механична и термична обработка. Има относителна ниска калоричност (35 на сто масленост) и повишено белтъчно съдържание. Млечно-масленият пастет е леко солен с приятен млечнокисел вкус и аромат. Съхранява се при температура 4—5°С и има трайност 20 дни за директна косумация. Разфасова се в полистиролови опаковки по 250 г.

СИРЕНЕ „ДУНАВИЯ"

Сирене „Дунавия" е от типа на саламурените сирена. Произвежда се от краве мляко чрез ултрафилтрация на млякото. Има бял цвят, мека еластична консистенция и изразен млечнокисел вкус. Маслеността в сухото вещество е 40 на сто, водното съдържание — 57 на сто, и сол — 3 на сто. Новото сирене има по-висока биологична ценност, тъй като в него са включени, освен казеина, и останалите млечни протеини, които при традиционния ния начин на производство оставаха в суроватката. Използува се преди всичко за пряка консумация и като добавка към различни тестени изделия.
Опакова се в тенекии от 15 кг и има трайност 3 месеца.

ВИСОКОМАСЛЕНИ ТОПЕНИ СИРЕНА

Новите високомаслени топени сирена са разработени с цел да се разнообрази асортиментът им. Те имат мажеща се консистенция, близка до тази на европейските сирена, и маслеността им е 60 на сто (произвежданите досега у нас топени сирена са с масленост 50 на сто).
ТОПЕНОТО СИРЕНЕ „ДРУЖБА" се произвежда от сирене „Чедер", „Витоша", сметана, масло, извара, емулгаторни соли. СИРЕНЕ „ТИНТЯВА" включва в рецептурата си същите продукти, плюс подправката „БИБ", която му придава приятен вкус, а СИРЕНЕ „БУЗЛУДЖА" включва в състава си и бяло саламурено краве сирене. Топените сирена са опаковани по 60 и 100 г в алуминиево фолио и са поставени в пластмасови кутийки.

ШОКОЛАДОВО-МАСЛЕНИ КРЕМОВЕ

Произвеждат се от сухо мляко, захар, какао, сметана, с добавка на калиев сорбит, лецитин, ванилия и фъстъци. Имат гладка повърхност, мажеща се консистенция и шоколадовокафяв цвят. Водното съдържание е 45 на сто, а маслеността — 28 на сто.

Опаковат се в полистиролови кофички с вместимост 100 г и заедно с пластмасова лъжичка се предлагат в картонени кутийки. Трайността им е 15 дни при температура но съхранение до 6°С.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

1 коментар:

  1. За сирената и кашкавала, произвеждани едно време от каракачаните, когато не бяха национализирани стадата им, ще си спомняме само. Който не е ял "бял мъж", не знае що е то божествен вкус...

    ОтговорИзтриване

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930