сряда, 28 февруари 2018 г.

Тези дни в родното интернет пространство започна да се върти клипче, на което бившият президент на САЩ Роналд Рейгън разказва виц за Съветския съюз, в който много българи разпознаха ситуацията у нас преди идването на демокрацията. Разтърсихме се и намерихме видео не с една, а със 7 шеги, които Рейгън разказва за СССР, твърдейки, че ги хората по онова време в съюза са си разказвали помежду си. Той изтъква, че това е свидетелство за чувството за хумор на местните, но и за цинизма, с който гледат на състоянието си.

Ето ги и тях: 

1. При първия виц американецът обяснява на публиката, че едва 1 на всеки 7 души в Съветския съюз има кола, като за да получиш своята, трябва да изчакаш 10 години, след като си платил за нея: Един човек в СССР отива да внесе вноската си за кола, дава парите, а служителят зад гишето му казва: – Готово, върнете се след 10 години, за да си получите колата. – Извинете, а по кое време да мина – сутринта или следобед? – Какво значение има, нали е след 10 години? – сащисано пита служителят. – Ами сутринта чакам да дойде водопроводчикът.

2. Следващата шега Рейгън е разказвал и на Михаил Горбачов, който много я харесал: Американец и руснак спорят коя страна е по-свободна. Американецът казва: – Моята страна е толкова напреднала, че мога по всяко време да вляза в Белия дом, да нахлуя в Овалния кабинет, да тропна по бюрото на президента Рейгън и да му кажа: Не ми харесва как управлявате тази страна. – Ами – отвръща руснакът – аз мога да направя същото. – Как така? – изненадал се американецът. – Да, по всяко едно време мога да отида в Кремъл, да нахълтам в офиса на генералния секретар, да тропна по масата и да му кажа: Не ми харесва как президентът Рейгън управлява страната си.

3. Рейгън обяснява, че в Съветския съюз един на всеки седем души има автомобил, като повечето, които карат, са държавни служители:  Един ден властите в СССР издали заповед на полицията да глобява за превишена скорост всеки нарушител на пътя, независимо кой е той. Няколко дена след това обаче на Горбачов му се наложило да стигне до Кремъл много бързо, тъй като закъснявал. Той казал на шофьора си да се качи на задната седалка и лично подкарал колата с бясна скорост. Не щеш ли, двама полицаи на мотори ги засекли и единият отишъл да ги спре. След няколко минути се върнал при колегата си, който го попитал: – Е, глоби ли ги? – Не. – притеснено отвърнал униформеният. – Как така не? – Абе, не, не, не и този. – Защо не го глоби, имаме заповед да санкционираме всеки, независимо от поста му. – Не и този, твърде високопоставен беше. – Че кой пък е бил тоя? – Не можах да го позная, ама шофьор му беше Горбачов.

4. Мъж върви посред нощ в центъра на Москва. По едно време двама полицаи му викват нещо, той започва да бяга и единият от униформените го застрелва. – Ама защо го разстреля?! – втрещено пита колегата му. – Заради вечерния час. – Но той още не е минал. – Онзи ми беше приятел, знам къде живее, нямаше да се прибере навреме.

5. Отива един човек в централата на КГБ, за да съобщи за изчезналия си папагал: – Защо ни занимавате с това, а не съобщихте в полицията? – пита служителят от КГБ. – Просто исках да знаете, че не съм съгласен с нито дума от това, което папагалът ми говори.

6. Американско, полско и руско куче си говорят. Американското се хвали: – Знаете как е, ако лаеш достатъчно време, някой все ще дойде и ще ти даде малко месо. – Какво е месо? – попитало полското куче. – Какво е „лаеш“? – попитало руското.

ВИДЕО:


7. Този виц Рейгън твърди, че му е разказан от съветски държавен глава, но не иска да посочи кой: Вървят си двама мъже по улицата и единият пита другия: – Построихме ли напълно комунизма? Другият го поглежда и му отвръща: – О, не, тепърва ще става много по-зле.

Източник:offnews
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
loading...

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930