понеделник, 26 февруари 2018 г.

Зимата ни върна и в годините, когато бяхме деца и имаше също толкова много сняг, че дори и повече. Но тогава нямаше толкова телевизии, които да ни плашат какъв страшен апокалипсис бил навън.

Зимата беше истински празник за нас децата. С много смях се пързаляхме върху каквото намерим без страх, че ще се тръшнем болни на легло или пък някой ще ни нападне или прегази.Игрите бяха бели, чисти и снежни.

А спомняте ли си зимите на село, със скромните селски къщурки и димящите коминчета, които бяха пълни с живот и много добри хора. През зимните ваканции те се озвучаваха от детската глъч.
Снегът беше бял и пухкав, а пързалката толкова весела, че когато посинели и премръзнали от студ се прибирахме да се постоплим на печката с дърва,  бабите ни подаваха чаша с липов чай и препечена филийка намазана със свинска мас поръсена с домашна мерудия!

Замерянето с снежни топки, правенето на снежни човеци, пързалянето с шейна. Това беше уникално преживяване споделено с истински приятели.Беше приказно – чисто, снежно, нямаше коли и пътищата бяха само за нас!
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
loading...

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930