понеделник, 26 февруари 2018 г.

Уникална ретро снимка от младежките години на Мая Манолова я показа в нетипична светлина. Като студентка по история в Москва омбудсманът била заклета купонджийка и не пропускала нито една алкохолна сбирка, която руските ѝ колеги организирали.

От архивния фотос се вижда, че и тогава Манолова е предпочитала да движи в предимно мъжки компании, защото със силния пол се разбирала много по-добре. Снимката е част от албума със спомени на неин руски колега, с когато обаче Мая не поддържала връзка отдавна. Все пак повечето ѝ състуденти били запознати с нейната политическа кариера у нас и се гордеели с общата им някогашна дружба,пише pik.bg

Любопитното е, че бившата депутатка от БСП е сред малкото политици у нас, които не обичат да се връщат към младостта. Тя никога не е показвала свои стари снимки вероятно заради прекалената си суета. Вижда се, че от тогава до сега Манолова е претърпяла драстична трансформация, като най-основната промяна е прическата ѝ. Предшественичка на емблематичната ѝ руса и обемна фризура е била почти момчешка подстрижка с начупена и гарвановочерна коса.

По-съществена намеса се забелязва обаче в усмивката на омбудсмана, която днес е перфектно подредена и кристалнобяла. За да се сдобие с холивудски зъби, Мая вероятно е броила около 40 хиляди лева, тъй като фасетите, променили облика ѝ, са редени и от горната, и от долната страна на захапката.

По характер обаче кюстендилчанката си останала същата. Въпреки че се раздавала в науката, историята ѝ донесла знания, но не и професия. После се насочила към правото и икономиката в УНСС, където завършила двете дисциплини, а в политиката нагазила още през 1990 г. „Винаги съм била лидер – отряден председател, дружинен, председател на ученическия комитет на комсомола“, връща назад лентата Мая.

Източник:ПИК
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930