понеделник, 26 февруари 2018 г.


Научете повече и споделете!

Свинска мас съдържа мононенаситени мастни съединения които, при нагряване, не отделят токсични вещества. Също така, в полиненаситените мазнини се съдържа арахидонова киселина, която има редица ценни функции: положителен ефект върху мозъка, бъбреците и сърцето. Едно от най-полезните свойства на свинската мас е, че няма нищо общо с никакъв холестерол – нито добър, нито лош.

Свинската мас, когато се използва в разумни количества, е диетичен продукт. Защо? Защото няма никакви несмилаеми частици, способни да гният в червата. Богата е на селен, който укрепва защитните сили на организма. Тялото хаби калории, за да я преработи и дълго време ни държи сити.

Свинската мас е полезна за здравето.

Например, свинска мас се използва при ставни болки, травми и отравяния от йонизиращо лъчение. Мастит, подагра, изгаряния и измръзвания в народната медицина се третират пак с помощта на свинската мас. Друга полза от редовната употреба на този продукт е отразен във факта, че тя помага да се намали количеството на канцерогени в кръвта и предпазва от рак.

И накрая – вкусна е и не е скъпа.

Не ви съветваме да изхвърлите веднага олиото на боклука. Само ще ви припомним едно много важно и вярно правило в здравословното хранене – не на рафинираните храни! Включвайте от време на време свинската мас като част от вашата диета. Използвайте я разумно и с мярка, и сами ще се уверите в полезните ѝ свойства.

Източник:lekuva.net
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930