неделя, 18 март 2018 г.

Още един селски първенец от Шуменско предпочете да напусне кметския стол – Ариф Мехмед, който ръководи село Миланово, е заминал за чужбина, за да изхранва семейството си. Първо си пуснал неплатен отпуск, но после станало ясно, че връщане назад няма да има.

Така общинската избирателна комисия във Велики Преслав е уведомила ЦИК, а оттам сезирали и президента, който вече е насрочил извънреден вот в Миланово за 20 май. На сесия във вторник местните парламентаристи в старата столица ще изберат и временен кмет на Миланово, за да има кой да решава проблемите на над 700-те жители, пише вестник Труд. Ариф поел на гурбет още през есента. Според съселяните му върти волана на ТИР във Франция или Германия. Жена му и двете деца още са у нас, но и те се очертава да поемат към чужбина.

Никой не го упреква, защото с кметска заплата от 600 лв. трудно се издържа семейство. Преди това селският първенец ги изоставял за седмица-две, като ходел да бере грозде в странство. В Миланово има и други млади хора, все ще се намерят мераклии за поста, успокояват се селяни. За Ариф недовършения мандат е втори. Първо бил избран от ДПС, но на последните избори се явил от Реформаторския блок и спечелил над 64% от гласовете. Наколко кметове в Шуменско напуснаха постовете си преждевременно. Първо кметицата на с.Друмево Ренгинар Потур се премести при децата си в чужбина, после управленецът на село Цани Гинчево стана автобусен шофьор, а отскоро и кметът на село Маломир облече полицейска униформа.

Източник:БЛИЦ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930