четвъртък, 29 март 2018 г.

Руският президент Владимир Путин за първи път разкри, че по време на работата си в Санкт Петербург през 90-те години на миналия век му се налагало да спи с оръжие. Признанието на държавния глава прозвуча във втората част на филма на журналиста Андрей Кондрашов „Путин“.

„Разказите за „бандитския Петербург“ са леко преувеличени, но като цяло ситуацията беше напрегната“, спомня си президентът и разказа, че на вилата си си е лягал да спи с оръжие. Във филма Путин разказа и за Краснознаменския институт /днешната Академия за външно разузнаване/, където е учил и се е подвизавал под оперативния псевдоним „Плавун“. Тогава всички студенти били записани с измислени фамилии, уточнява Кондрашов във филма си. На въпрос защо именно „Плавун“ Путин отговори, че не той сам е избирал псевдонима си, а това влизало в прерогативите на ръководството на курса му.

Президентът разказа още, че след като напуснал работата си в кметството на Петербург, едва не станал шофьор на такси. „Не се шегувам. Какво ми оставаше, като отглеждахме две малки деца“, спомня си Путин. Тогава обаче дошло спасително предложение да се захване с юридически дела в президентската администрация в Москва.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930