неделя, 11 март 2018 г.

Има на земята един вълшебен свят! Свят на безгрижие, игри, на доброта, красота и умиление! На истински топъл хляб и домашно сирене! На задължителния червено-жълт пластмасов камион! На ръчно тъканите черги, и леглата с метални пружини… За много хора това е и един прекрасен свят на спомени!

Това е светът на детството, прекарано на село. В българско село! При баба и дядо, с шарената група приятели, с кокошките и козите, с прашката за хвърляне на камъни, преметната на врата, с безкрайните игри и лудории… Времето там е спряло и няма никакво значение. От момента на събуждане от животинския хор, през най-вкусната закуска на баба, през най-сладките игри на света, до късно вечер, когато с приятелите си разказвате страшни истории в мрака, или се дебнете по комшийските дворове… И дори дребните работи, които се налага да свършите, за да помогнете на баба и дядо, не ви тежат, а напротив – дават ви усещане, че сте полезни, и че сте си заслужили петте лева, които дядо неминуемо ще ви даде. Вижте тези снимки! Всяка от тях носи толкова много в себе си!

Един поглед е достатъчен, за да се отприщят спомени и настроения. За да се докосне сърцето на почти всеки българин! А ако на някого те не напомнят нищо познато – съжаляваме за него! Нека да ни пита какво е пропуснал!Снимките са страхотен начин да увековечим някакви важни за нас моменти. Именно чрез снимките можем да се спомняме някои детайли, които иначе изскачат от ума ни, поради факта, че ежедневието ни е забързано и натоварено. Освен това винаги е хубаво, когато намерим няколко минути и се заровим в старите снимки. Те винаги ни носят приятни усещания и усмивки. А когато те ни прпомнят неща от детството ни, усещането е смесено: хем щастие, че сме изживяли тези моменти, хем носталгия, че не можем да върнем тези времена…
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇
loading...

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930