четвъртък, 15 март 2018 г.

Ако името „Лада“ предизвиква носталгични спомени за „Самара“ и „Нива“, време е да разбием мита за руската кола с амортисьори от камион и окачване, което може да служи за всичко, освен да вози комфортно.

Става въпрос за новата „Веста“. В нея инженерите от АвтоВАЗ се опитват да съчетаят най-доброто от азиатската електроника с английския дизайн и френските автомобилни технологии. Въобще, освен фактът, че се сглобява в завода в Ижевск, има твърде малко руски неща в новата Лада.

В оборудването на автомобила са включени автоматичен климатик, автоматична скоростна кутия, електрически стъкла и огледала, автопилот, специални седалки, които дават допълнителна опора на гърба и могат да се загряват, многофункционален волан и т.н.

На централната конзола на таблото има 4.3 или 7 инчов дисплей, през който, само с докосване, могат да се управляват редица функции на колата.

Дизайнът на Веста е дело на англичанина Стив Матин, който освен с АвтоВАЗ е работил и с „Мерцедес“ и „Волво“. При конструирането на автомобила са използвани технологии, предоставени от френско-японския гигант Renault-Nissan.

По отношение на задвижването Веста за сега предлага избор между два бензинови двигателя с обем 1,6 и 1,8 литра, и мощност съответно 106 к.с и 122 к.с.

Серийното производство стартира на 25 септември, а колата ще се предлага официално на пазара в Русия от следващата седмица на цени между 495 хил. и 600 хил. рубли (14 000 -17000 лева) в зависимост от екстрите. Планира се автомобилът да се продава и в Източна Европа и Латинска Америка.
Путин изглежда доволен от краткия тест драйв, единствените неща, които подлежат на въпрос са ограниченията за скоростта и малко странният избор на цвят на тествания автомобил

Източник: БГНЕС
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930