събота, 10 март 2018 г.

Камерите за наблюдение са хванали жена да минава покрай руския шпионин Сергей Скрапал и дъщеря му Юлия, разкрива в. "Дейли мейл". Това е станало минути преди двамата да се строполят на близка пейка в центъра на Солсбъри. От камерата за наблюдение се вижда, че мистериозната жена носи бяла чанта.

В момента няма повече подробности за инцидента. Днес правителството в Лондон свика антитерористичния комитет Кобра във връзка с опита за атентат срещу руския агент. Най-малко 21 души са били приети в болница в Солсбъри след отравянето на двойния агент. Великобритания ще отговори по подходящ начин, ако доказателствата покажат, че Москва е организирала атаката срещу двамата.


Това предупреди британският премиер Тереза Мей, уточнява news.bg. Британски медии и някои политици спекулират, че Русия вероятно стои зад атаката, докато Москва твърди, че това е поредната антируска пропаганда. Скрипал преди няколко години бе участник в голямо шпионско дело.

Той е осъден в Русия за работа на британското разузнаване МИ-6. По-късно Русия го обмени при размяната с граждани, обвинени в шпионаж, но в полза на Русия. В това число беше и Анна Чапман. След това бившият сътрудник на ГРУ получи убежище във Великобритания. За последните няколко години той загуби почти цялото си семейство - в авиокатастрофа загина съпругата му. Загинаха неговият брат и син. Единствено дъщеря му остана жива.

Източник:БЛИЦ

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930