сряда, 14 март 2018 г.

Роденият на 15 юли 1970 г. Юлиан Вергов бил голям хулиган, докато учел в руската гимназия в София. Нямал аполоново тяло, както днес, и обичал да хвърля яйца върху главите на хората през терасата. Два пъти го изключвали заради невъздържано поведение и се наложило да завърши средното си образование във вечерно училище, като през деня бил момче за всичко в Младежкия театър. Със заработените пари открил чара на софийските кръчми, а най-често злоупотребявал с ракия, водка и уиски.

Юлиан споделя, че си е чупил всичко, което може да се чупи, защото често налитал на бой в спорни ситуации. Преди време се сбил жестоко, в резултат на което пострадали и двете му ръце. В „Пирогов“ обаче не ги наместили добре и кокалчетата останали да стърчат и до днес. В масово меле за пръв път го видяла и майката на детето му – Ирина, с която от няколко години вече не са заедно. Влюбили се набързо и се чудили да се женят или не.

Все пак запазили дата в Гражданското, той си взел костюм, а тя – рокля. Четири часа преди церемонията се отказали, защото внезапно решили, че се занимават с глупости. Преди да стане един от най-обичаните актьори, Вергов четири години учил за инженер в МЕИ. Чак като станал на 28, решил да пробва в театралната академия, а майка му така се разочаровала, че не му говорела с месеци. Тъй като в НАТФИЗ имало възрастова граница за актьорите – 25 години, той кандидатствал в колежа „Любен Гройс“. За изпита го подготвила Лилия Абаджиева и веднага след като го приели, го взела да играе в нейния „Хамлет“. Бил в класа на Цветана Манева, която обичал толкова силно, че когато видел неин портрет или снимка някъде, задължително я целувал.

ДЕТСТВО МОЕ 

Тук Юлиан тъкмо е проходил. Сърдит е, защото не харесвал тирантите, с които майка му го обличала.

ДВЕТЕ ЛЮБИМИ ЖЕНИ
С бившата си половинка Ирина и тяхната дъщеря 

Източник:retro.bg
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930