неделя, 25 март 2018 г.

Едва ли някой би предположил, че в гараж с вид като този от снимката, може да бъде скрито истинско съкровище. За лаиците автомобилът в този гараж не изглежда скъп, защото не е лъскав и времето е оставило своя отпечатък на него, но за истинските автомобилни маниаци е ясно, че тази кола е безценен шедьовър, пише Факти бг. Такива ценности се откриват рядко и винаги попадат в новините. В даденият случай става дума за гараж в английския град Манчестър, където от 1975 година стои неподвижен супер редкият Mercedes-Benz 190 SL. Този автомобил се произвежда през периода 1955-а – 1963 година и се прави на платформата на W121. Двигателят е четирицилиндров с работен обем 1897 см3.

Мощността е само 104 конски сили, а скоростната кутия – механична четиристепенна. Дизайнът на този автомобил обаче е неповторим и именно поради тази причина днес, добре запазени или реставрирани екземпляри струват много пари. Mercedes-ът от Манчестър ще бъде подложен на основна реставрация, след която би следвало да заприлича на този от последната снимка.Мерцедес-Бенц е търговска марка за производство на автомобили, камиони, автобуси, двигатели и други, създадена от компанията „Даймлер-Бенц“, сега собственост на концерна „Даймлер“ (Daimler AG). Мерцедес-Бенц също произвежда автобуси главно за Европа и Азия. Мерцедес-Бенц произвежда гама от ванове.

Първият завод, построен извън Германия след Втората световна война, е в Аржентина. Първоначално там се произвеждали камиони, много от които били модифицирани независимо в автобуси, ивестни като Colectivo. В днешно време Мерцедес-Бенц произвежда автобуси, камиони и вана Спринтър. Mercedes-Benz произвежда автобуси от 1895 в Манхайм в Германия.

Източник:БЛИЦ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930