сряда, 7 март 2018 г.

Сградата, паметник на културата, е обезопасен с предпазна мрежа, която обаче не е достатъчна да предпази от падащи отломки.
Обявената за паметник на културата, но рушащата се сградата на цех номер 9, част от вълнено – текстилния комбинат "Георги Генев", построен през далечната 1889 г., застрашава живота и здравето на децата, играещи в двора на Начално училище „Васил Левски“ в Габрово. Това алармира читател на „Габрово нюз“ .

Бившият завод тъне в разруха и представлява реална опасност, тъй като стената на опасната постройка е граница на игрището, на което всеки ден децата играят под парчета падащи тухли и части от покрива на някогашния цех с нелепото днес име "Успех".

Репортери на медията са установили на място проблема. Те са категорични, че въпреки монтираната обезопасителна мрежа, налице са всички реални предпоставки да настъпи неприятен инцидент, тъй като ясно се вижда, че от нея липсва голямо парче. На покрива се е появила растителност и дори е израсло дърво.

Габровският сайт изразява надежда, че компетентните органи ще се самосезират по случая и ще бъдат предприети спешни мерки, преди да стане прекалено късно и да се е случило нещастие.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930