неделя, 18 март 2018 г.

В град Николаев е открит мъртъв бившият военнослужещ от украинските ВВС Владислав Волошин. 29-годишният пилот бе заподозрян за инцидента с малайзийския Боинг MH-17, който се разби в Източна Украйна на 17 юли 2014 г.  При катастрофата загинаха всички 298 души на борда. Самолетът беше с полет от Холандия до Куала Лумпур.   Мъжът е открит в дома си с огнестрелна рана в гърдите. От полицията в Николаев съобщават, че когато Волошин е посегнал на живота си, цялото му семейство си е било вкъщи. Изстрелът чула жена му, която незабавно се обадила на Спешна помощ и полицията. Владислав Волошин е откаран в болница, но малко по-късно е починал, съобщават украински сайтове, цитирани от rusvesna.su.

По предварителни данни, фаталният изстрел е произведен от боен пистолет ПМ без номера. Оръжието е иззето и изпратено за експертиза. Последните няколко месеца Волошин изпълняваше длъжността директор на международното летището в Николаев. Близките му споделят, че напоследък е бил много затворен и изпадал в депресии. Съпругата му казва, че той приемал много присърце „неприятностите в работата”.

Украинският сайт Цензор.НЕТ припомня бойния път на "Народния герой на Украйна Владислав Волошин". Той е бивш пилот на щурмовик Су-25 от 299-а Николаевска бригада по тактическа авиация.  "Той нееднократно е нанасял удари по руските агресори в Украйна и е извършил 33 бойни полета", изтъква Цензор.НЕТ. Други издания обаче напомнят, че именно Владислав Волошин бе заподозрян за виновен за инцидента с малайзийския Боинг MH-17 в небето над Донбас през лятото на 2014 година.

Източник и превод: БЛИЦ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930