сряда, 4 юли 2018 г.

Около 330 000 българи са без постоянна работа, но и не търсят, и не учат. Това показват данни за последната година от проучване на фондация "Фридрих Еберт". Според проучването демотивираният българин изглежда така: млад, на възраст между 18 и 29 години. Има средно образование, семеен е. Няма личен доход и разчита на дохода на друг член от семейството. Живее в село или малък град. Няма работа от поне една година или, ако има – е неквалифициран работник, информира bTV.

На въпроса "Защо не си търсите работа в България", близо половината от анкетираните отговарят, че няма подходяща работа за тях. 13% пък признават, че техни роднини ги издържат. Повече от половината демотивирани българи смятат, че държавата е длъжна да им осигури работа. За тях най-важният мотив да работят е високата заплата. Съвсем наскоро излезе още едно подобно проучване на изследователски център "Тренд", възложено от Института за дясна политика. Според него: над 90% от българите смятат, че образованието и здравеопазването трябва да са напълно безплатни, а 86% са на мнение, че трябва да се гарантира минимален доход на всеки човек и че държавата е длъжна да осигури работа на всеки, който иска да работи.

Българинът отчетливо изисква сериозна роля на държавата в живота си, но в същото време не е склонен срещу това да бъдат повишени данъците. Нещо повече - той предпочита държавата да намали данъците и заедно с това да отделя по-малко за социални помощи и услуги, отколкото обратното.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930