вторник, 17 юли 2018 г.

Румяна Янева, известна като личната диетоложка на Тодор Живков, проговори. Възрастната жена работи в продължение на 30 години с политици. Тя е човек, непозволил президентите на България да консумират негодна храна. След като излиза в пенсия, дегустаторката напуска столицата и към момента живее в Бургас.

В интервю за „България днес“ тя сподели как е оцеляла в годините, когато стомашното неразположение на президента се е приемало като опит за атентат. Румяна Янева сподели, че й е било изключително трудно, още повече, че много хора не са искали тя да оцелее.Тодор Живков каза, че е бил изключително гнуслив. По няколко пъти плакнел устата си след целувки с Брежнев, а той имал навика при всяка тяхна среща да го целува по три пъти.

Тодор Живков не обичал и ръкуванията. Но като държавен глава бил принуден да го прави. На събитията, на които присъствал, с него обикновено се ръкували между 300 и 3000 души. Някои от тях били с мръсни ръце, други имали кожни проблеми и това вбесявало много Тато, който се страхувал да не пипне някоя болест, пише „България днес“.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930