петък, 20 юли 2018 г.

Стефан Апостолов – съдия от България, сътвори цирк с три отсъдени дузпи в квалификационния реванш „Розенборг“ – „Валур“ в Шампионската лига.
След 0:1 в първия мач в Исландия, норвежкият отбор победи с 3:1 у дома и се класира за следващия кръг, където го чакат сблъсъци със „Селтик“.
Апостолов, който е и депутат от ГЕРБ в парламента ни, си създаде достатъчно спорна репутация с отсъждания в родното първенство. Но европейската му епопея предизвика още по-гневни коментари.
„Розенборг“ поведе в 54-ата минута от спорна дузпа, при която топката срещна ръка на играч на гостите, съвсем близо до тялото. Все пак – решение, което може донякъде да бъде аргументирано.
Никлас Бендтнер, датската звезда, реализира за 1:0. Домакините удвоиха и изглеждаха близо до класиране, когато в 85-ата минута Апостолов отсъди една от най-втрещяващите дузпи, виждани наскоро по терените.
Играч на гостите стреля с глава, а топката срещна… лицето на футболист от „Розенборг“.
Нова дузпа и 2:1. При този резултат норвежците отпадаха.
В добавеното време българският рефер за трети път посочи бялата точка, и отново при изключително съмнителна ситуация. Топката падаше при единоборство между двама играчи, като леко докосна китката на единия – този на „Валур“!
Дузпа, гол, 3:1!

„Това бе един голям цирк“, коментира норвежкият портал Sportvox.
А треньорът на гостите Олафур Йоханесон просто кипеше от гняв на пресконференцията си, въпреки че и неговият тим получи една комична дузпа в мача.
„И двете дузпи за „Розенборг“ са пълна лудост – ядосваше се наставникът на исландците. – Да благодарят на съдията.
Той искаше по-големият отбор да се класира. Просто се уплаши да не продължим ние. И нашата дузпа изглеждаше доста лека.
При първия наказателен удар за „Розенборг“, реферът е направил знак, че няма нищо, но играчите на домакините му се развикаха и той даде дузпа.“
„Топката бе във въздуха и аз скочих да я отиграя, а тя ме удари по ръката, която бе до бедрото ми. Няма как да я отместя от там, освен това не видях топката да промени пътя си – коментира Арнар Геирсон, който бе наказан за игра с ръка при втората дузпа за домакините. – Съдията първо ми каза, че не е било умишлено, а после – че съм използвал нарочно ръката си. Това не е нормално.
Играчите на „Розенборг“ казаха след края, че за нашата дузпа топката е ударила главата, а не ръката не техен човек. Не го видях, но и те не са доволни…“.

Източник: dir.bg
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930