събота, 8 септември 2018 г.

Не само че бе освободителка , и не само на България , ами на цяла централна и източна Европа и снимката която публикувах по долу го показва.  Германофилските агентурни мрежи продали се на германците за пари като Ал.Цанков избягал с тях накрая , Б.Филов , Н.Михов , Кирил княза, полк. Костов бившия началник на военното разузнаване до 1943г , Ан.Праматаров , Н.Гешев и др. от царската Държавна сигурност това са все национални предатели и ги осъди Народния съд на разстрел и ги убиха и то без гроб - там в сгурията общо ги заровиха с булдозер.Така че тея дърти дрисни не ставаха .

Англо-американофилите Константин Муравиев и компания искат да дадат България на САЩ и Великобритания да я окупират и да пуснат и турската армия да окупира южно българските предели , та кръвниците турчиля да откъснат още предели от страната , а англо-американците да подарят южна България и на гърчулята.За продажността на Муравиев на англо-американците свидетелстват два истоически докумнета които поведението му е преценено осъдително. Първия е от военнопрестъпника полк.Христо Тумбин който гледа да се присламчи на вече ясната военно-политическа обстановка в България , като същия пише до про-съветския генерал Иван Маринов - министъра на войната протест че с разрешение на премиера К.Муравиев английски и американски офицери , тайно пристигнали в София са им дадени всички карти на Генералния щаб да ги снимат и са разбрали всички военни тайни на Българската войска , които казва Тумбин в доклада дори на германците не сме ги давали и всичко това заради както казва той слугиндажеството на Муравиев.

Маринов споделя че това не правилно и забранява достъпа на англо-американски военни до картите на Генералния щаб и казва че ние трябва на СССР да се осланяме , а не на хора желаещи да ни дадат на Турция. Второ свидетелство го казва министъра без портфейл банкера - народняк Атанас Буров . Муравиев тръгва да му се репчи че Буров протестирал срещу разстрела на демострацията при Майчин дом на 6 септември 1944г , и му казал да внимава че той Муравиев бил в затвора 20 те години при Сговора , а Буров бил на власт и това нямало да се хареса особенно на руснаците като дойдат. Буров не се стърпява и му казва " Да ама после ти беше в царското разузнаване и предаваше другарите си земеделци на Обществена безопастност и Тета секция при Щаба на армията и това аз непременно ще го кажа на руснаците като дойдат и след това -тежко ти." Въобще Атанас Буров казва за Муравиев че е национален предател в полза на САЩ и Англия.Така на 9 септември 1944г по план обмислен няколко дни преди това ОФ -БКП , БЗНС "Пладне" , РП и СДП в сговор с генерал Иван Маринов - той и зет на Георги Кирков , поручик П.Вранчев , капитан Щерю Атанасов , капитан Петър Илиев - офицер началник секция в Министерство на войната и от 1934г насам член на БКП , капитан Димитър Попов - командир на Прожекторната група при ПВО на Софийския гарнизон и член на БКП , капитан Веселин Вълков - началник на учебната рота при Военното училище в София , подполковник Владимир Стойчев , полковник Дамян Велчев и полковник Кимон Георгиев , Общовойсковия камионен полк и Бронираната бригада вземат властта като старите министри от мурравиевото правителство са свалени и арестувани и на тяхно място идва правителството на ОФ на Кимон Георгиев .

Скоро след това националния предател К.Муравиев е осъден на доживотен затвор от Народния съд , а Хр. Тумбин - на смърт. България обявява война на нацистка Германия и Българската армия се бие на фронтовете против германците които разгромява ( хитлеристите не са очкавали че БНА ще им пробие отбраната ама става ) и освобождава Югославия , Унгария и част от Австрия. За това как се посрещната съветската армия и българската народна армия в Унгария доказва тази снимка на която дядо ми Алекси Иванов тогава ефрейтор от Първа българска армия в с.Драва- Чехи се радват на победата със съветски войници от Трети фронт и с български войници -1945г.. Унгарците пеят храбро , а съветските войници сиаят от радост, а българските войници са горди че съвместно с братята руси , през Отечествената война 1944-1945

Коментар на Алекси Иванов /без редакторска намеса/
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

АРХИВ 1

ВАКАНЦИИ И ЛАГЕРИ

БРИГАДИРСКОТО ДВИЖЕНИЕ

СПОМЕНИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА

НЯКОГАШНИТЕ КУРОРТИ

БЪЛГАРСКОТО СЕЛО

ВИДЕОФИЛМИ ОТ НРБ

БЪЛГАРИЯ ДО 1944 ГОДИНА

БЪЛГАРИЯ ОТ 1945 ДО 1989 ГОДИНА

ОТ 1990 ГОДИНА ДО НАШИ ДНИ

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 2

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359879803930